Jobb, vikt och utlandsresa!

Ursäkta extremt dålig uppdatering. Jag jobbar på för fullt just nu. Och det sliter som fan på en att jobba nätter, märker jag. Så när jag är ledig så orkar jag knappt ens vara social, än mindre träna. Men jag har gymmat en gång iaf, och sprungit en gång. Och tvingar mig till att socialisera. Och kul har det varit! I lördags var jag på sommarfest med en granne som även är en klasskompis, och drack vin för första gången sedan operationen. Jag drack en flaska vitt fördelat över kvällen och jag var rätt onykter på det, heeeela kvällen. Ibland bara lite lullig, sen slog det till igen och igen. Så jo, jag tycker nog jag är mer lättpåverkad nu. Om än inte så mycket. Gott var det i alla fall.

Jag och en kompis har även bokat en resa till Turkiet i slutet av sommaren. Den 25 augusti åker vi till Marmaris i en vecka. Ska bli heeeeelt underbart. Som jag längtar! Bara sol, bad och avslappning tills skolan börjar. All inclusive så jag behöver inte tänka på mat heller, ska bli så skönt. Det var sååå länge sen jag var på solsemester. Det bästa är att jag köpt ett badlinne och provat ett som jag inte kunnat ha på länge, och jag känner mig faktiskt bekväm i dem (fast okej, lite naken känner jag mig nog). För 37 kilo sedan skulle den här resan bara inneburit ångest, men nu känns det ändå okej. Värt det för att få sola och bada!

Viktnedgång sedan förra veckan är iaf 1.3 kg och jag väger idag 106.4 kg! -37.2 kg totalt. Det är liiite mer än hälften av min önskade viktnedgång. WOHO! Mitt mål är att vara under hundra innan skolan börjar 2 september. Det borde jag klara!

Fantastiska böcker!

Nu när det är sommarlov har jag Ä N T L I G E N tid att läsa igen. Och som jag läser. Först var det The age of miracles, sedan Pandemonium (uppföljaren till Delirium), sedan Looking for Alaska av John Green (som även har skrivit världens vackraste sorgsnaste bok, The fault in our stars). Och nu är det Eleanor & Parkav Rainbow Rowell. Jag har läst ungefär 50 sidor i denna bok och är redan frälst. Vilken fantastisk, underbar, söt, charmig, udda liten bok. Jag fullkomligt älskar hur Rainbow Rowell lyckas skriva en ungdomsbok om något så klyschigt som kärlek, men skriva om det på ett helt eget sätt. Dessa meningar till exempel, som beskriver stunden när den hela huvudkaraktären blir kär i den andra: 
 
Det är så himla vackert och simpelt och jag blir kär i boken efter dessa två små meningar. Åh, jag är så jäkla såld på young adult genren. När den läses på engelska alltså. Annars kan det vara. 
 
Och det bästa är att jag har en hel hög med fantastiska böcker att sluka. Och det lär ju behövas, eftersom jag slukat dessa 4 på ca 2,5 veckor, haha. När böcker är bra finns det inget som gör att jag lägger ifrån mig dem. Förutom möjligtvis jobb och sömn.


 
 
 

Just det!

Viktnedgång sedan innan resan: 2 kg! 
Fantasktiskt, då jag ätit mycket onyttigare än jag gör hemma hos mig och provat allt det där jag velat prova. Har dock även varit ute och sprungit 5-6 ggr under resan också. Det har nog hjälpt. Använt min nya couch to 5k-app som jag fick tips av en annan gbp-bloggare om. Fantastiskt verktyg! Trodde aldrig att jag skulle kunna springa. Men nu tycker jag att det är kul. Jag ska ut idag. Dock är jag nervös för jag har inte sprungit i min stad ännu, som är större än Södertälje och som jag känner mig lite nervös över att bara gå ut och visa alla hur en riktig tjockis joggar i. Men jag måste övervinna min rädsla om jag ska kunna börja springa och kämpa för att nå de där 5 kilometrarna, det vet jag ju. Har beställt skor också, så jag måste ju. Jag VILL ju. Det är min dröm att kunna springa en längre runda utan att gå alls, och jag har en bit kvar men jag är på väg!

Hemma igen

Efter 2,5 veckor hos familjen är jag nu åter i min lägenhet. Det är härligt! Har testat äta det mesta där hemma som jag inte vågat innan. Kebab med bröd - gick bra om jag inte åt så mycket av brödet utan mer kebab och sallad. 70% choklad, går bra i små mängder men sen mår jag illa och kallsvettas. 86% är dock godare. Naturgodis, samma sak där, i små mängder går bra. Äppelpaj går också bra, hembakad. I små mängder med lättglass till.

Har även fått en sjukt bra smoothiemaskin i present.
Mix & Go heter den. Sjukt praktisk och lättdiskad och bara allmänt superbra! Rekommenderas om du, precis som jag, är helt frälst i smoothies som mellanmål. Min favorit just nu består av banan, fryst mango, grekisk yoghurt, kvarg, proteinpulver med chokladsmak, kakao, carobpulver, mesquitpulver, lucumapulver och några droppar stevia med smak av english toffee. SUPERGOTT! Godis, men utan socker och med massa superpulver som ska få mig att må bra och bli piggare. Underbart.

RSS 2.0