Vägning vecka 8

Två månader (eller ja, nästan) sedan operationen!
Invägning imorse, och jag kände mig uppsvälld och tjockare än vanligt. Fy fan. MEN:

Viktminskning sedan förra veckan: -2,1 kg!
Total viktnedgång: -33.9 kg.
Nuvarande vikt: 109.7 kg

Jag är under 110! Det var EVIGHETER sedan jag var under 110. Och 100 är såååå nära nu. Jag ser ljuset, hörrni. Jag firar med jordgubbar och cola zero <3 Lördagsmys deluxe!

Jag ska för övrigt åka till Södertälje och hälsa på släkten på måndag för jag är ledig från mitt sommarjobb i tre veckor. Underbart! Jag ska ut och gå och springa som bara den, och när jag kommer tillbaka ska jag vara tillbaka i träningsmode och bara köra. Pepp!

Vägning vecka 7 efter op

Viktminskning sedan förra veckan: 0.6 kg
Viktminskning sedan start: 31.8 kg

Ibland har man tråkiga veckor förstås. Jag har faktiskt aldrig stått helt still (peppar, peppar) utan gått ner minst några hundra gram varje vecka sedan februari, så jag ska absolut inte klaga. Det är bara min otåliga hjärna som vill rasa i vikt jämt. Men detta är bra. Jag går ner. Det är huvudsaken.

Nya jobbet

Jag har ju börjat på ett nytt sommarjobb. Har gått bredvid i 3 nätter denna veckan och börjar på riktigt på måndag. Hur som helst, det jag skulle komma till är i alla fall att jag ju är ny där och ingen känner mig sedan innan. Alltså vet ingen om min op, ingen vet att jag varit över 30 kg tyngre och alla tror att jag bara är en vanlig tjock tjej. Inte en jättejättetjock tjej som blivit en vanlig tjock tjej. Det är så himla befriande ska jag säga er! Min jobbtröja som jag har kvar från förra sommaren på mitt förra ställe hänger som en för stor tunika på mig, och det är storlek xl, och jag tänker att herregud, jag är en tjej som storlek xl hänger och är för stort på. Jag är bara det. Förut var jag en tjej som storlek xl var nästan för litet på. Och ingen vet om det.

Det kanske låter helt stört, men för mig känns detta surrealistiskt och underbart! Och det bästa är nästan tanken på att nästa sommar, om jag jobbar med något annat då (vilket jag hoppas för jag vill ju jobba med barn på somrarna och det gör jag inte nu), så kommer jag kanske att vara en helt normalviktig smal tjej eller kanske en småmullig men rätt normal tjej. Bara så. Ingenting annat. Åh, jag längtar.

Vägning vecka 6 efter op

På måndag är det 6 veckor sedan operationen. Jag byter vägdag till lördagar för det är så satans krångligt att komma ihåg vågen på stressiga måndagar. Nu har jag inte vägt mig sedan i torsdags förra veckan, men jag har inte skrivit det till er så för er är det sedan i måndags förra veckan. Alltså nästan två veckor. Då vägde jag 116.3, och idag väger jag 112.4.

Viktnedgång sedan förra gången alltså: 3.9 kg!
Total viktnedgång sedan 6 feb och flytstart (halvtidsflyt, men det var ändå där min resa startade): 31.2 kg!
BMI då: 50.9
BMI nu: 39.8
Nedgång BMI-enheter: 11.1

JAG ÄR SÅ GLAD! Mitt BMI är under 40! På stadig väg mot under 30 då jag inte längre lider av fetma, utan bara övervikt. Åh, och när jag kommer under 100 kg. Som jag ska fira. Jag firar idag med förresten, med tacomiddag och cola zero! Härliga lördag.

Hem till Malmö

Nu sitter jag på tåget hem från familjen. Jag och nya magen har överlevt ännu ett äventyr. Utan större katastrofer. En fettdump har jag upplevt, på grund av några äckliga pommes och helt i onödan. Annars har det gått finfint! Ska bli spännande att väga sig imorgon.

Har för övrigt varit ute och sprungit för första gången på måååånga år. Jag sprang bara korta sträckor och gick däremellan, men ändå! Jag kunde! Jag orkade! Sammanlagt var jag ute i 50 minuter. Försökte springa i ca 30-50 sek intervaller bara, vill inte överbelasta kroppen när jag fortfarande är så tung. Det var kul! Det ska det bli mer av!

Har även beställt en ny telefon. En HTC One. Som jag längtar tills den kommer!


6 veckorskontroll

Idag är det 4 veckor sedan min operation och jag var på 6 veckorskontrollen i Simrishamn för de är lite kassa på matematik ;) Nejmen, jag åker till Sthlm en vecka och sen börjar jag jobba nätter så idag var den enda dagen som passade på lång tid. Dietisten var nöjd med mig. Jag måste dricka mer vatten, men det visste jag ju redan. 

Sedan den 6 februari har jag minskat 11 cm över buken och 19 cm vid höften. Det är alltså precis som jag förutspått att jag inte krympt så jättemycket över min bredaste punkt, men just där alla mina kjolar sitter har jag minsann märkt att jag krympt en del. Allt trillar ju av! 
Sedan operationen för 4 veckor sedan har jag gått ner 9 kg, och sedan 6 februari 27 kg. Jag är grymt nöjd! 

Vägning vecka 4

Viktnedgång sedan förra veckan: 1.7 kg
Viktnedgång sammanlagt: 27.3 kg
BMI från början: 50.9
BMI nu: 41.2

RSS 2.0